Valintakokeet

 

Valintakokeisiin osallistuvat kaikki hakijat, jotka eivät ole saaneet opiskelupaikkaa todistusvalinnassa. Valintakokeet diplomi-insinöörin hakukohteisiin hakeville pidetään samanaikaisesti Espoossa, Tampereella, Lappeenrannassa, Oulussa, Turussa ja Vaasassa seuraavasti:

PÄIVÄ PVM AINE KELLO
Tiistai 27.5.2014 Yhteiskuntatiede* 9 - 12
Tiistai 27.5.2014 Matematiikan koe 14 - 17
Keskiviikko 28.5.2014 Kemian koe 9 - 12
Keskiviikko 28.5.2014 Fysiikan koe 14 - 18
* Yhteiskuntatieteen valintakoe on vain Aalto-yliopiston Rakennetun ympäristön hakukohteeseen pyrkiville tarkoitettu koe, joka perustuu erilliseen  koekirjallisuuteen. Koekirjallisuus löytyy sivulta Vaadittavat tiedot.

Huom! Suomalaisen ylioppilastutkinnon suorittaneet, jotka eivät saa ylioppilastutkintotodistusta 1.6.2014 mennessä, eivät voi osallistua valintakokeisiin. Ne lukiosta kirjoittavat abiturientit, joilla ei ole lukion päättötodistusta, eivät voi tulla valituiksi yhteisvalinnassa.

Valintakokeisiin saapuminen

Valintakokeisiin tuleville ei lähetetä erillistä ohjetta kokeisiin saapumisesta, vaan tarkat ohjeet koejärjestelyistä ja koesaleista julkaistaan tällä sivulla. Mikäli hakijalla ei ole pääsyä internetiin, hän voi tiedustella tarkkoja ohjeita siitä yliopistosta, jossa hän aikoo osallistua pääsykokeisiin.

Koepaikalle tulee saapua hyvissä ajoin. Tiedot koesaleista ovat nähtävillä valintakoepäivinä koepaikoilla. Koesalit sijaitsevat yliopistojen tiloissa, mutta niiden välinen etäisyys voi olla melko suuri. Varsinkin ensimmäisenä päivänä olisi hyvä olla koepaikalla tuntia ennen kokeen alkamista (tämä on erityisen tärkeää jos matematiikan koe on hakijan ensimmäinen koe).

Valintakoepaikat

Espoo

Aalto-yliopisto
Otakaari 1
02150 Espoo

Valintakokeiden salijako Espoossa

Tampere

Tampereen teknillinen yliopisto, Päärakennus
Korkeakoulunkatu 10 (Hervanta)
33720 Tampere

Valintakokeiden salijako Tampereella

Lappeenranta

Lappeenrannan teknillinen yliopisto
Skinnarilankatu 34
53850 Lappeenranta

Lappeenrannassa kokeisiin osallistuvien paikkakuntakohtaiset ohjeet:  http://www.lut.fi/opiskelu/tekniikan-alan-yhteisvalinnassa/valintakokeet

Oulu

Oulun yliopisto
Teknillinen tiedekunta
90570 Oulu

Valintakokeiden salijako Oulussa

Turku

Åbo Akademi
Axelia
Biskopsgatan 8
20500 Turku

Lisätietoja: http://www.abo.fi/institution/dia

Vaasa

Vaasan yliopisto
Wolffintie 34 (Palosaari, päärakennus Tervahovi)
65200 Vaasa

Vaasassa kokeeseen osallistuvien ohjeet:
http://www.uva.fi/fi/for/prospective/admissions/examinations/dia/